työntekijät, jotka keskustelevat kyberturvallisuudesta

Mikä on kyberturvallisuus?

Kyberturvallisuus tarkoittaa digitaalisen tarjontasi suojausta - tietokoneista ja kännyköistä arkaluontoiseen tietoon. Sukellamme syvälle aiheeseen ja annamme sinulle konkreettiset vinkit siihen, miten voit suojata yrityksesi kyberhyökkäyksiltä.

Mikä on kyberuhka?

Kyberuhka tarkoittaa jokaista aktiviteettia, jonka tavoitteena on varastaa, tuhota tai manipuloida digitaalista tietoa. Se voi olla vaikkapa yksinkertainen verkkourkintahyökkäys, jossa joku yrittää onkia sinulta arkaluontoista tietoa, tai hienostunut kiristysohjelma, joka salaa tietosi ja vaatii lunnaita niiden palauttamiseksi. Kyberuhat voivat olla peräisin sisäisistä tai ulkoisista lähteistä ja ne käyttävät usein hyväkseen järjestelmän, verkoston tai inhimillisen käytöksen heikkouksia.

Tavallisimmat kyberhyökkäykset:

Verkkourkinta:Huijarit lähettävät sähköpostin tai viestin, jonka lähettäjä näyttää luotettavalta, mutta sen tavoitteena on saada vastaanottaja klikkaamaan linkkiä tai luovuttamaan arkaluontoista tietoa.

Kiristysohjelma: Haitallinen ohjelma, joka salaa tiedostosi ja tekee niistä käyttökelvottomia. Sitten hyökkääjät vaativat lunnaita, joita vastaan palauttavat tiedostot sinulle.Haittaohjelma: Yleinen nimitys virusten, troijanhevosten ja matojen kaltaisille ohjelmille, jotka voivat vahingoittaa järjestelmääsi tai tuhota sen.

DDoS-hyökkäykset: DDos-hykkäys (Distributed Denial of Service) kuormittaa järjestelmää liikenteellä ja estää aitojen käyttäjien pääsyn siihen.

Väliintulohyökkäykset: Hyökkääjä asettuu kahden keskenään kommunikoivan tahon väliin ja kuuntelee tai ohjailee niiden kommunikaatiota.

SQL-injektiot: Hyökkäys, joka käyttää hyväkseen tietokantojen haavoittuvaisuuksia tavoitteenaan varastaa tai ohjailla.

Nollapäivähaavoittuvuus: Käyttää ohjelmistoissa olevia heikkouksia ennen kuin korjaustiedosto on saatavilla.

 

Miksi kyberturvallisuus on tärkeää?

Kyberturvallisuus suojaa organisaatiotasi:

  • Mainehaitoilta: Tietomurroista voi olla vakavia seurauksia yrityksen maineelle.
  • Taloudelliset menetykset: Vaaratilanteisiin vastaaminen, tietojen palauttaminen ja juridiset seuraukset voivat synnyttää merkittäviä kuluja.
  • Yritystoiminnan keskeytyminen:Kyberhyökkäykset voivat aiheuttaa seisokin, joka vaikuttaa tuottavuuteesi ja asiakkaidesi tyytyväisyyteen.
  • Vaatimustenmukaisuus: Yritysten kyberturvallisuutta määrittävää lainsäädäntöä kehitetään jatkuvasti. Esimerkkejä EU:n tasolta tulevista direktiiveistä ovat NIS2, Dora ja GDPR.

Kyberturvallisuus vs. tietoturvallisuus

Vaikka termejä käytetään usein synonyymeina, kyberturvallisuuden ja tietoturvallisuuden välillä on tärkeitä eroja:

  • Kyberturvallisuus keskittyy estämään asiattomia tahoja muodostamasta yhteyttä, käyttämästä, häiritsemästä, muuntamasta tai vaurioittamasta digitaalisia järjestelmiä, verkostoja ja dataa. Sen tavoitteena on ehkäistä ja torjua kyberhyökkäykset.
  • Tietoturvallisuus keskittyy laajemmin kaikkiin tiedon suojaamiseen liittyviin näkökulmiin, olivatpa ne digitaalisia tai fyysisiä. Sen tarkoituksena on varmistaa tiedon luottamuksellisuus, tietosuoja ja käyttömahdollisuudet.

Kyberturvallisuus on myös osa tietoturvallisuutta. Kyberturvallisuus käsittelee teknisiä toimia, tietoturvallisuus kattaa myös organisaatiota ja hallintoa koskevat näkökulmat, kuten toimintaohjeet, koulutuksen ja riskinhallinnan.

Miten voit suojautua?

Jos haluat suojata organisaatiosi kyberuhilta, tarvitset eteenpäin katsovan ja monitahoisen strategian. Tärkeimpiä keinoja siihen ovat:

  • Tietoisuutta parantava koulutus: Varmista, että työtoverisi ovat tietoisia tavallisimmista uhista ja sitä, miten niiltä voi suojautua.
  • Säännölliset turvallisuusanalyysit: Säännöllisten haavoittuvuusanalyysien avulla voit tunnistaa ja ehkäistä IT-ympäristösi heikkouksia.
  • Turvallisuusratkaisujen käyttöön ottaminen: Investoi vahvoihin turvallisuusratkaisuihin, kuten palomuureihin, tulostimien murronestojärjestelmiin sekä virustorjuntaohjelmistoihin.
  • Vaaratilanteisiin vastaamiseen liittyvä suunnitelma: Laadi hyvin perusteltu suunnitelma turvallisuustapahtumien käsittelyä varten.

Palvelumme

Tarjoamme laajan valikoiman palveluita, joiden avulla voit suojata organisaatiosi.

  • Turvallisuusarvioinnit: Yksityiskohtainen analyysi nykyisestä turvallisuusasemastasi ja parannettavien alueiden tunnistaminen.
  • Turvallisuusarkkitehtuuri: Luo ja ota käyttöön vankka turvallisuusarkkitehtuuri, joka suojaa arvokkaimman omaisuutesi.
  • IT-valvonta: IT-ympäristösi jatkuva valvonta uhkien havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi.
  • Vaaratilanteisiin vastaaminen: Vaaratilanteiden nopea ja tehokas käsittely.
  • Turvallisuuskoulutus: Räätälöidyt koulutukset tietoisuuden parantamiseksi ja organisaatiosi turvallisuuskulttuurin parantamiseksi.

Yhteistyössä kanssamme saat turvallisen ja luotettavan kumppanin, joka auttaa sinua suojaamaan organisaatiosi kyberuhilta. Ota meihin yhteyttä tänään ja optimoi työsi kyberturvallisuuden avulla.

 

Ota yhteyttä